Join the movement Doneer
10 oktober 2023

Voorkom seksueel grensoverschrijdend gedrag. Doe mee met de landelijke Ben je oké? campagne van 25 november tot 10 december

Van 25 november tot 10 december 2023 vraagt UN Women wereldwijd aandacht voor geweld tegen vrouwen. Ook in Nederland wordt in deze periode actie gevoerd. Rutgers roept met de Ben je oké? campagne iedere studentenorganisatie, horecagelegenheid en gemeente op om tussen 25 november en 10 december seksueel grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar te maken.
 

Jouw organisatie is al langer actief bezig met de Ben je oké?-campagne. Daarom doen we een beroep op jou. Door mee te doen met deze landelijke campagne laat je zien: Bij ons is het heel oké om elkaars grenzen te checken, iedereen kan zich hier op de vereniging veilig voelen. 

Door samen met 1 geluid te komen dragen we bij aan een cultuur die geen ruimte laat voor seksueel grensoverschrijdend gedrag en geweld. Een cultuur waarin iedereen gelijkwaardig is en waarin we respectvol met elkaar omgaan. 

Zo doe je mee!
Zet direct de campagneperiode van 25 november tot 10 december in de agenda van jouw vereniging. Bedenk een actie die goed past bij de activiteiten die jullie in deze periode al organiseren. Meld je studentenorganisatie aan voor deze landelijke actie en ontdek hoe jij hieraan kunt bijdragen. Begin oktober ontvang je dan meer informatie over hoe jij mee kunt doen. 

Meld je aan via benjeoke@rutgers.nl 

Gerelateerd nieuws